Om

Om Arkeologens IT-lathundar

Dessa IT-lathundar är skapade för att hjälpa arkeologen i sitt arbete med GIS,  Inmätning, Intrasis och Fotoskanning. Men det finns säkert andra än just arkeologer som kan ha nytta av dem.

För att kunna läsa lathundarna loggar du in via menyn ovan. Har du ingen inloggning? Läs vidare här, Om att bli medlem.

Ett exempel på lathund som går att läsa utan inloggning finns här.

Lathundarna utökas och vidareutvecklas kontinuerligt. Om du vill få reda på när det dyker upp nya lathundar eller ändringar kan du gilla GeoITkonsulten på Facebook

Hur funkar lathundarna?

Alla lathundar fungerar bra oavsett om man läser dem från en dator, surfplatta eller smartphone.

Två flikar, två varianter

Alla lathundar finns i två varianter, placerade under var sin flik. En enkel, kort lathund och en mer utförlig lång lathund. Den korta är uppställd punktvis och passar bäst om man har gjort momentet förr och behöver en påminnelse om arbetsgången. Den långa är mer utförlig, med bilder. Det kommer även finnas filmer med enskilda arbetsmoment.

Uppdateringar, versionsmärkning

Arbetet med lathundarna pågår ständigt. Kolla versionsnumret som står längst upp på varje lathund. Alla versioner under 1.0 är inte klara, men kan kanske vara till hjälp ändå. Hela arbetsgången finns med men inte beskrivet så utförligt eller tydligt. Versioner 1.x och uppåt är klara och kan ha korrigerats några gånger.

Söka

Hitta det du söker via menyerna och Innehållsförteckningarna. Eller sök via kategorier eller etiketter (taggar) här till höger, eller sök fritt med hjälp av sökrutan till höger.

Saknas något, eller är konstigt? Hjälp till!

Saknar du något som skulle behöva beskrivas? Vilken lathund skulle du eller någon av dina kollegor behöva? Skicka gärna in sådana tips här⇒. Du hjälper på så sätt till och bygger upp denna lathunds-samling, så att den blir till nytta för så många som möjligt!

Upptäcker du några konstigheter eller har synpunkter på en enskild lathund får du gärna kommentera det i kommentarsfältet under lathunden eller använda formuläret här⇒.

Hjälp gärna till så att denna lathunds-samling blir till nytta för så många som möjligt!

För att kunna läsa lathundarna krävs inloggning, men om du vill se ett exempel utan inloggning kan du titta här: